sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Mennyttä ja tulevaa

Pidin melkoisen pitkän tauon blogikirjoittelussani kuluneena talvena. Vaikka Peque oli hiljaa, alter egoni kuitenkin treenasi varsin onnistuneesti koko talvikauden. Kanarian leiriä edeltävät seitsemän viikkoa olivat peruskestävyysviikkoja, jolloin harjoittelussa painottuivat pitkät hiihto- ja trainer+juoksu-sessiot. Uinnissa harjoittelin pääosin tekniikka ja salilla jatkui perusohjelma. Keskimäärin treenasin noin 11 tuntia viikossa. 

Leiri tuli ja leiri meni, siitä tarkemmin kahdessa aihetta käsitelleessä kirjoituksessani. Leiriä seurannut viikko oli puhdasta palauttelua: vaunulenkkejä, verryttelyuintia ja PK-juoksua. Seuraavana viikonloppuna kuitenkin jo vähän herättelin kroppaa tekemällä testit kaikissa kolmessa lajissa. Kulunut viikko on jo ollut määrältään lähempänä normaalia ja mukaan mahtui myös tiukempi ylämäkivetotreeni.




Seuraavat neljä viikkoa tulee koostumaan allaolevista harjoitteista:

1. Pitkä peruskestävyystreeni sekä juosten että pyöräillen.
2. Kaksi uintia: uintimäärät nousevat, viikkomääriksi tulee jatkossa noin 6km. Tekniikkaharjoitteiden lisäksi mukaan tulee myös enemmän matkauintia. 
3. Tupla-duathlontreeni, jossa on mukana kisavauhtisia vetoja sekä pyörällä että juosten
4. Salitreeni, jonka tavoitteena on säilyttää talvella hankittua voimaa niin hyvin kuin mahdollista.
5. Ekstraharkkana ylämäkivedot juosten, tehdään mikäli aikaa ja energiaa sattuu jäämään jäljelle perusharjoitusten jälkeen (epäilen...)

Sittenhän onkin jo melkein kesä ja ensimmäiset viralliset koitokset ovat ovella. Mistä tulikin mieleeni, etten vielä ole julkaissut blogissani "virallista" kisakalenteria kesälle 2013. Se pitääkin tehdä ensi tilassa!


4 kommenttia:

Kaitaliina kirjoitti...

Postaustoive: teidän typykän juoksurattaat!

Peque kirjoitti...

Jep, sen on suunnitteilla:)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että vetoharjoitukset ovat vihdoin päässeet ansaitsemaansa asemaan Pequenkin treeniohjelmassa...

Peque kirjoitti...

Jep, ylämäkivedoissa pääse mukavasti aistimaan urheilun todellisen "kärsimysolemuksen":)