keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Lihatiskillä

Tänään oli aivan tavallinen keskiviikkopäivä, jolloin poikkesin suoraan työmatkalta uimahalliin. Seistessäni muiden uimariukkojen kanssa ilkosillaan suihkuhuoneessa, putkahti kulman takaa perinteinen hallisiivoja pesuletkun kanssa. Tiedättehän, sellainen kumararyhtinen, verkkareihin ja kumppareihin pukeutunut noin viisikymmentävuotias täti. Hän hoiti työnsä lattiaan tuijottaen, eikä kukaan läsnäolleista reagoinut asiaan mitenkään. Aloin kuitenkin pohtia, mitä seinän toisella puolella tapahtuisi, jos rouvien ja neitien pesuhetken keskeyttäisi saapasjalkainen letkumies. En ole koskaan ollut naisten pukuhuoneessa, mutta lyönpä vetoa, että siitä seuraisi melkoinen kalapaliikki?!? Olisikohan näin:)? Ja miksi?7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei olisi. Olen kerran hallilla rauhassa suihkutellut alasti, kun vieressä kaksi keski-ikäistä miestä korjasi vuotavaa suihkua kaljamahojensa ja työhaalareidensa kanssa. Ei häirinnyt minua, eikä ilmeisesti reaktioista päätelleen muitakaan. Ei tullut kalabaliikkia tai kalapaliikkiakaan. Tosin pukuhuonessa jo oli varoituskyltti, että suihkutiloissa on tänään työmiehiä hommissa, ehkä sievistelijät eivät uskaltaneet suihkun puolelle.

Peque kirjoitti...

Olen mielelläni väärässä, tämä oli siis vain spekulaatiota:) Voihan se olla, että pesuritädin saappaan äänet pelottavat ujoimmat miehet myös miesten pesuhuoneessa.

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon niin varman et kyllä siellä joku sitä pöyristelisi! Pari merkitsevää katsetta naisten välillä ja joku lähtiessä toteaisi kassalle kuinka epämiellyttävää tällainen oli. Meillä yliopistolla pukuhuonetta siivoo joskus mies ja vaikka mä olen mielestäni ihan ennakkoluuloton ja suvaitseva ja blaablaa niin kyllä mä myönnän et on se aina vähä sellainen olo et voisiko toi lähtee veke. Ja vaikka se sit onkin ok ja hienoa että joku siivoustyön tekee,niin en ainakaan ite voi välttyä ainakin ihan ensin siltä ajatukselta et nyt on joku väärässä paikassa. Onhan ne pukuhuoneetkin erilliset miehille ja naisille... Ja tietysti vielä sekin näkökulma että suomalaiset on paljon tottuneempia olemaan alasti muiden seurassa esim saunassa, mutta monelle ulkomaalaiselle tilanne voi olla tosi hankala. Naisille erityisesti.
Mutta tosta sun oletuksesta, varmaan ihan tosi! Ja aika selvää varmaan mistä se johtuu! Siitä voiskin kirjoittaa sitten vaikka esseen... Seuraava blogiteksti?
LD

Anonyymi kirjoitti...

Heh, hauska postaus. Luettuani postauksen, olin kanssasi samoilla linjoilla, että ehkä tuollainen suihkuttelu ei olisi mahdollista naisten puolella(ilman sitä kalapaliikkia). Mutta tuossa ekassa kommentissa olikin toisenlainen mielipide henkilöltä, jolla oli asiasta kokemusta.
Ehkä tuo letkumies ei uskaltaisi mennä naisten puolelle...Tai ehkä hallisiivojina on sitten vain naisia ja tuollaista ongelmaa ei vain tule? Ja naisia ei haittaa, jos joku nainen tulee suihkuttelemaan pesutiloihin siivousmielessä? Jos itse olisin tuollainen "pesuritäti", niin en ehkä uskaltautuisi miesten pesutiloihin, mutta toisaalta kun se kerta kuuluu työtehtäviin ja pakko on, niin minkäs sille mahtaisi, siellä sitten suihkuttelisin ja katselisin lattiaan ja miettisin varmaan, että jos olisin mies, niin naisten pulella tämä ei olisi mahdollista...

Mietin vielä, että ehkä naiset vaatisivat jonkinlaisen etukäteisvaroituksen tuolta "letkumieheltä". Jotenkin vain mietin, että se kuitenkin ehkä olisi sitä "voi hyvänen aika sentään jne."- touhotusta, mutta eihän sitä koskaan voi tietää, onhan naisissakin eroja, itse en ainakaan lukeudu sellaisiin, jotka tuolla uimahallin suihkussa alkaisivat asiaa puimaan, mutta myönnettäköön, että varmaan kotona sitten asian kävisin läpi. Että tällaisia mietteitä tämä postaus herätti. :)
-Katja

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tekoa monelle nuorelle miehelle hyvää siivoilla naisten pesutiloissa. Siellä kun näkee sitä normi naisvartaloa. Minäkin harrastan urheilua ja silti monta raskautta tehnyt sen että nahka roikkuu sieltä sun täältä. Samoin se että vanhetessaan iho menettää kimmoisuutensa ja tulee ryppyjä.
Ja itse asiaan kyllä meillä uimahallissa on vanhempi miessiistijä joka pesee naisten pesutiloja. Eikä se ketään hetkauta.
-Merimursu-

Peque kirjoitti...

LD jA Katja: Itse epäilin siis juuri sitä, että asetelma on eri seinän eri puolilla. Ja syyt ovat tietenkin syvällä kulttuurissa. Suomalainen saunakulttuuri tosin nyt on aika rempseää ja kainostelematonta, mutta ehkä tosiaan joku ulkomaalainen mies saattaisi säihkätää pesuritätiä. Kun kuulemma sekin on jo riittävän kummallista, että miehet keskenään heiluvat hikikopissa kinkku vasten kinkkua:)

Merimursu: Hyvä saada vähän vastakkaista näkemystä. Mutta näyttää kuitenkin siltä, että hallisiivoojaksi voi päteväityä vasten 50 ikävuoden jälkeen. Eli arjen realismi-kouluksi siitä ei ole nuorisolle:)

Arja L. [triathlonvaimo] kirjoitti...

Joo, ehdottomasti vasta 50 ikävuoden jälkeen noihin hommiin. ;)

Mutta haastoin sinut vastailemaan kiinnostaviin kysymyksiin. Lisää blogissani, ei stressiä! :D