sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Ensimmäinen kisaraportti

Helsinki City Run 7.5.2011 juostiin Helsingin kantakaupungissa ja Olympiastadionin ympäristössä järjestyksessään 18. kerran. Matkaan starttasi allekirjoittaneen mukana huikeat yli 13 000 muuta juoksijaa ja ensi kerran tapahtuman historiassa maaliviivan ohitti yli 10 000 juoksijaa.
Puolimaratonille valmistautuminen otti kovan takapakin alkuviikosta ennen tapahtumaa sairastuessani mahatautiin. Tällä kertaa viimeistelyharjoituksena toimivat siis ripulointi ja oksentelu. Tauti onneksi helpotti jo keskiviikkona, mutta hyväksi oloni tunsi vasta perjantaina. Lauantaiaamu valkeni aurinkoisena, mutta en tiennyt siitä mitään nukkuessani valmistautumismielessä lähes puoleen päivään (univelkaako..?) Tämän jälkeen maltillista tankkausta ja Olympiastadionille suuntasimme kisajoukkueemme kanssa hyvissä ajoin.

Olin ilmoittaunut ensimmäiseen nopeimpaan lähtöryhmään ja heti lähdöstä ryhmä starttasi reippaalla vauhdilla jopa niin kovaa, että 3km kohdalla kellossa oli tasan 12min. Siitä ei kuntoisuuslomaa myönnetty ja vauhtia tietenkin ruvettiin rauhoittamaan. 4min 15s/km (1h 30min loppuaika) vauhdissa olin vielä 5km kohdalla, mutta siinä vaiheessa alkoi käydä ilmeiseksi, ettei tätä tavoitettani saavutettaisi tänään. Vauhtia oli pakko hieman pudottaa, etenin jatkossa n. 4min 30s nopeudella melko tasaisesti koko loppumatkan. 3km ennen maalia aloitin perinteisen loppukiri ja iskin kaikkiin ylämäkiin kovaa hyvällä ohitusprosentilla.
Maaliin saavuin hyvävointisena mutta uupuneena. Loppuajaksi tuli 1h 34min ja rapiat.

Paransin viimevuotista aikaani 10min ja omaa ennätystäni 3 minuuttia. Mutta... se puolitoista tuntia jäi harmilloisen kauas. Koottuina selityksinä mahatauti ja kyseisen tapahtuman melko raskas reitti. Seuraavan kerran tavoitetta tullaan hätyyttelemään Espoon rantamaratonilla syksyllä, jossa on selkeästi nopeampi reitti. Ja tankkaus toivottavasti onnistuu tällöin vähemmän retrogradiseen suuntaan:)

Onnittelut kaikille City Runin maaliin päässeille. Kohti uusia haasteita!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut juoksusuorituksesta! Vaikka et tavoiteaikaasi päässytkään voit olla kyllä tyytyväinen. Itselle olisi iskenyt pupu pöksyyn, jos olisin viikolla ollut sairaana ja viikkonloppuna pitäisi juosta kilpaa. Otitko loppuviikosta, ennen kisapäivää, tiukempaa tankkausta vai noudatitko normaalia tankkausta? Olivatko kisajärjestelyt hyvät? Hanna

Peque kirjoitti...

Kiitos. En oikeastaan tankkailut yhtään ylimääräistä ennen kisa-aamua. Olin vähän lannistunut sairastelusta, joten motivaatiota huolelliselle valmistautumiselle ei ollut.
Kisajärjestelyt toimivat mielestäni hyvin ja ensimmäisessä lähtöryhmässä oli mukava lähteä liikkeelle "itseään parempien" seurassa.