keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Eilinen duathlon

Eilen taas kisattiin leikkimielisesti... NOT! Ohjelmassa oli tri-seuran keväinen duathlon-kisa, jossa kisailtiin 4km + 20km + 4km (juoksu-pyörä-juoksu) matkalla. Leikki oli ainakin minulta kaukana, harrastan sitä lähinnä pikkuneitimme kanssa. Kilpailupaikalle illansuussa saapuessani oli siellä jo täysi kuhina päällä,  hiilikuitu- ja alumiinihäkkyröitä oli lähtökuopissa niin paljon, että Cervélolle piti suorastaan etsiä "parkkiruutua". 60 osallistujaa oli starttaamassa matkaan.
Juoksureittinä oli edestakainen 2km matka. Lähdin reippaasti liikkeelle ja 4km taittui ajassa 15:50, eli yli kolmen tonnin Coopervauhtia. Hyvä näin. Pyörä lähti jostakin syystä tahmeasti liikkeelle ja minut ohitti 4-5 kuskia heti ensimmäisen 10km kierroksen alussa. Pikkuhiljaa pitkän matkan miehen diesel käynnistyi ja kuittasin ohitukset toisella kierroksella. Pyöräilyajaksi vaihtoineen tuli 34:19 (vaihdot yht n. 2,5min). Eli varsinaiseksi ajoajaksi noin 32min/20km, josta keskinopeudeksi tuli 37,5km/h.
Toisessa juoksussa sain mukavasti Pimppikseltä vetoa-apua ja vaikka juoksu tässä vaiheessa palleakramppeineen olikin jo täyttä kärsimystä, taittui matka edelleen siten, että 3km kohdalla olisi jaettu Intistä päivä lomaa. Vauhti hidastui ensimmäisestä juoksusta vain 5 sekuntia, kakkosjuoksun ajaksi tuli 15:55. Loppuajaksi tuli 1:06:06, jolla heltisi oman sarjan neljäs sija ja koko kilpailun seitsemäs.
Tyytyväinen täytyy olla, vaikka kyllä pyöräilyn tahmea startti vähän ihmetytti. Koutsin mukaan nyt onkin aika ryhtyä trimmaamaan pyöräkuntoa todelliseen iskuun.

Tuli mieleen, että duathlon on todellakin minun lajini. Heikko kohtani uinti on jätetty pois ja jäljellä ovat vain tasavahvat juoksu ja pyörä. Jos matkoja vielä kasvatettaisiin, olisin kilpailuissa varmasti kuin kotonani. No joo, ei tässä triathlonia olla kuoppaamassa, uinnin kanssa on tehty duunia ja eiköhän sen suoritustaso saada lopulta nostetuksi samaan luokkaan duathlon-lajien kanssa.

1 kommentti:

Alma kirjoitti...

Palaaksä koskaan?:(