perjantai 10. toukokuuta 2013

Penkkimara: Tilannekatsaus

Suomen suurin vuosittainen puolimaraton-tapahtuma järjestettiin viime lauantaina, joten on syytä olettaa, että tämänkin blogin lukijoista joillakin on tuore puolimara-aika takataskussaan. Siksipä muistutan penkkimara-kilpailusta, joka esiteltiin tässä blogissa aiemmin. Tarkempi kuvaus kilpailusta löytyy täältä.
Sain jo yhden tulosvastauksen, mutta kaipaisin niitä vielä lisää. Tiedän ainakin erään Aurinkokuninkaan oppeja noudattavan joukkueen nostaneen rautaa ja juosseen City runin viime lauantaina... Kaikilla HCR:n juoksijoilla on aikaa nostaa rautaa vielä huomiseen, mars mars salille penkkaamaan.

SÄÄNTÖPÄIVITYS: huomasin kisakalenteristani, etten juokse ainuttakaan kilpailuhenkistä puolimaratonia kuluvana kautena. Siispä sääntöjä täytyy muuttaa, jotta pääsen itsekin mukaan:) Jatkossa kisaa pääsevät myös maratonin juoksijat. Tällöin pistemäärä lasketaan seuraavasti:

Maratonaika (min) - penkkitulos (kg)
           2,11

2,11 kerroin tuotettiin laskemalla maraton- ja puolimaratonajan maailmanennätysten suhde. Tällä tasoitetaan vähän peliä, koska maratonin aika on aina suhteessa huonompi kuin puolimaratonin.

7 kommenttia:

kispe kirjoitti...

Uhhuh, onneksi on vielä koko kesä aikaa! Kävin just aamulla koittamassa salilla, josko gumminauhojen avulla saisi vedettyä yhdellä kädellä leukoja.
Hahah, sielläpä rugbyn pelaajatkin hirnui mun viritelmille ja ähinälle (ei se siis noussut!).
Mutta heti kun (leikattu) käsi taas sallii, niin alan kauhian penkkaamisen, kauden pääkisassa on oltava iskussa! :)

t. kispe

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Peque! Penkkimara on kyllä todellisten teräsmiesten laji! Kuulin huhua, että sitä oltaisiin harkitsemassa Olympialajiksi painin tilalle vuoden 2020 kisoihin..

Itse osallistuin myös HCR organisaation epävirallisiin Penkkimara-kisoihin. Tulos 1h 30min (laskennallinen) ja penkistä 110kg eli kokonaistulos -20. Kilpatovereilla vastaavat 1h44min ja 120kg sekä 1h43min ja 110kg eli -16 ja -7! Kova kisa oli!

Nyt vaan kovaa treeniä jatkossa, pitää vain toivoa ettei kesä rillaus-kausi vaikuta tulostasoon...

P

Peque kirjoitti...

kispe: Tsemppiä kuntoutukseen! Yhden käden leuka ja yhden käden ristiriipunta, sen jälkeen Elvis voi lähteä rakennuksesta:) Hurjaa tulospäivitystä odotellessa...

P: Olen kuullut samaa huhua, epäilen tosin, ettei laskennallinen tulos puolimaratonilla riitä KOK:lle. Kovat pisteet teidän joukkueen jäsenillä, etenkin "ei laskennallisesti" HCR:n juosseilla.

Ny rillataan, eihän se ole Jutiinkaan vaikuttanut.

Juhnu kirjoitti...

Olen KOK:n kannalla: P:n laskennallinen 1/2-maraton aika tulee hylätä ja käyttää laskennallista aikaa 3h (n. 9min/km).

Sitten ehdotus uudeksi kisaksi syksyyn, tällä kertaa tarvitaan kovempaa hapenottokykyä ja selkää:
Cooperin testin tulos - vedetyt leuat x 100. Jos juoksee esim. 3000m ja vetää 30 leukaa niin pääsee nollatulokseen.

Miltäs kuulostaa? :)

Terveisin nimim. "Penkkimara -16"

Peque kirjoitti...

Juhnu: 9min/km lienee sopiva vauhti P:lle, siihen pystyy vaikka kovankin rillauksen jälkeen.

Hmm. Idea on hyvä, mutta itse suorittaisin se juoksemalla 0 metriä ja keskittymällä leukoihin.... Pitäisiköhän kokeilla pisteiden summaa?

Anonyymi kirjoitti...

Pisteiden summa voisi toimia Cooper-leuassa. Pitää vaan sopia sopivat kertoimet kisaa varten :)

-J

Peque kirjoitti...

J: Ehkä sen kertoimen pitäisi olla lähempänä kahta sataa.