torstai 3. helmikuuta 2011

Minkälaisella alttarilla uhraat?

Lähes kaikissa kodeissa on alttari. Tyypillisimmillään se on rakennettu olohuoneeseen ja siinä palvotaan tv-vastaanotin nimistä jumalaa. Nykyään palvontapaikan varustelu on usein viety äärimmilleen, ja kodin ykköspaikalla seisookin massiivinen valkokangas monikanavaisen äänentoistojärjestelmän ympäröimänä. Alttari voi myös olla rakennettu tietokoneen ympärille, joka on tuttu ratkaisu poikamiesboxeissa:) Pelkistetympänä muttei suinkaan vähäisempänä katseiden kohteena voi toisissa kodeissa myös olla tulisija tai ikkunanäköala. 

Nyt esittelen alttarin a´la Peque. Ei televisioita vaan vinyylisoittimen ympärille rakennettu pseudoretro kokonaisuus. Kyseessä on lempilapseni, vaivalla kasattu ja korvia hivelevä äänentoistojärjestelmä. Ja nykyisen vinyylibuumin vallitessa levylaatikosta löytyvät tietenkin myös mielenkiintoiset uutuuslevyt. 



Televisiosta luopuminen onnistui lopulta helposti. Analogisen signaalin hiljennyttyä jäi televisio mököttämään digiboksitta olohuoneeseen, kunnes se sieltä suruajan jälkeen saatiin kammettua kuvaputkien taivaaseen. Ehkä se joskus taas palaa takaisin, toistaiseksi sitä ei kuitenkaan ole kaivattu päivääkään.

Mitä sinä olet sijoittanut kotisi ykköspaikalle?

3 kommenttia:

Kaitaliina kirjoitti...

40 tuumainen sonyn telkkari, sen möllöttää paraatipaikalla, vaikka sitä ei niin usein tulisi katsottuakaan. Mut entäs ne musavideot?

Anonyymi kirjoitti...

Ehroitta jääkaappi ja karvainen valkoinen pieni älyn jättiläinen. I

Peque kirjoitti...

Kaitaliina: Niin, ne musavideot. Tähän voisin kai hurskastella jotakin, mutta kaipaisin silti edelleen joskus niitä videoita...

I: Jääkaappi +. Onko kyseinen älyn jättiläinen kenties laajalti tunnettu hedonisti, joka ei huomiota kavahda mutta aktiviteettia sitäkin enemmän?