perjantai 30. marraskuuta 2012

Jonkun on voitettava...

Kiitos vielä kaikille leikkimieliseen "kilpailu-kilpailuun" osallistumisesta. Keväällä saamani kisasuunnitelmat olivat mielenkiintoista ja hyvin motivoivaa luettavaa. Ja vähintään yhtä mielenkiintoista oli lukea kauden jälkeiset raportit kisakaudesta.
Alla lyhyt kommentti kaikkien osallistujien kaudesta


Iina
Suunnitelmana oli viisi kilpailua, joista yksi ei toteutunut, mutta se korvaantui kolmella muulla kilpailulla. Huikeaa!

Terhi S
Kisakalenteri oli osallistujajoukon pisin. Suunnitelmat näyttivät toteutuneen hienosti. Joroisillakin kisattiin, vaikka kylkiluu oli murtunut. Melkoista!

kispe
Kisakalenterilla oli kunnioitettavasti pituutta. Alkukauden tahmeuden jälkeen kesä ja syksy näyttivät sujuneen upeasti.

p
Sikäli kun ymmärsin, tapahtui loukkaantuminen heti ensimmäisessä kisassa ja jatkot tyssäsivät siihen. Harmilloista.

Nina
Viisi suunniteltua kisaa ja viisi maalin juoksua. Kilpailut tosin taisivat vähän vaihtaa nimiään. Kolme maratonia alle kahdessa kuukaudessa, hienoa! 100km kisa sitten ensi kaudella!

Alma
Jykevä suoritus lähes arktisella Tukholman maratonilla. Ensi vuonna sitten uuden ennätysajan kimppuun!

Peque
Viisi suunniteltua kilpailua. Neljässä kävin, suunniteltua varttimatkan triathlonkisaa en näköjään sitten ”ehtinyt” kilvoitella. Kiirettä pukkasi, siihen olisi kulunut pitkälti kolmatta tuntia...

Kilpailu-kilpailu! Voittajan pitää löytyä, nimikin sitä jo vaatiin. Päänsisäinen raatini pääsi lopulta helpolla. Pisin kisakalenteri ja vahva toteutus: Terhi S! Onneksi olkoon!

9 kommenttia:

Terhi S kirjoitti...

Jee. Vaikka kaikenlaisia kisoja on tässä urheilu-uran varrella tullut voitettua, niin kyllä tämä on kaikkein siisteintä. Kiitos kunniasta :D

Peque kirjoitti...

Ole hyvä vaan. Kilpailun voittaminen onkin aina helpompaa kuin kilpailu-kilpailun. Onko ensi kaudelle yhtä kovat tavoitteet mietinnässä?

Terhi S kirjoitti...

Kyllähän tässä vähitellen alkaa kalenteri hahmottua. Katsotaan vähän miten juoksu, eli heikoin lenkkini, etenee ja sen mukaan ratkeaa sitten aika monta asiaa kalenterin sisällöstä tai lähinnä sisällön kovuudesta.

Tämä oli kyllä hauska kilpailu-kilpailu, kun pääsi itsekin näkemään, kuinka omat tavoitteet ja suunnitelmat on toteutuneet.

p.s. Mielenkiinnolla odottelen lisätietoja sinun uusista valmentautumiskuvioista! Mukavia treeneä

kispe kirjoitti...

Voi että! Komppaan voittajaa sillä, että tää tappio otti kovemmalle kun moni muu kesän aikainen :)

Eikun siis onnittelut voittajalle ja ens kesänä sitten ite vaan kovempaa ja paremmin!

Peque kirjoitti...

kispe: Oikea asenne! Sulla oli nousujohteinen kausi ja sellaisen jälkeen seuraavan kauden suunnitelmat virittyvät automaattisesti korkealle tasolle.

kispe kirjoitti...

Juu, täytyy oikein vielä fiilistellä (kun arvelen että täällä osataan oikealla tavalla arvostaa!) että pääsin mukaan KIHUn kestävyysjuoksukoulun testiryhmään. Kesään saakka henk.koht treeniohjelma, mattotestejä 5 kertaa, 3000m testit 3 kertaa ja muita testejä vielä kaupan päälle!

Jo on kumma jos ei voittoa ala enskesänä tulemaan! Laji/kisa on vielä auki :)

Peque kirjoitti...

kispe: Vau. Mitä testiryhmäläisyys tarkoittaa KIHUn kannalta? Testaavatko he metodiaan ja katsovat miten treenattavat kehittyvät? Onko lopputestinä jokin kilpailu vai ovatko mattotesti referenssinä myös lopuksi? Onko kaikilla kilpaurheilutausta?

kispe kirjoitti...

Oujee :)

Juu testeissä tehdään kuulemma useampaakin tutkimusta samalla kertaa (eri rahoittajia kiinnostavat eri asiat + osa menee väikkärin aineistoksi ja vielä "kestävyysjuoksukoulun" tuotteistamiseenkin..).


Testissä eka periodi (8vko) kaikki treenaa määrää (ja laatua) samallatapaa ja sitten porukka jaetaan kahtia ja toiset lisää määrää ja toiset vauhtia (8vkoa).
Ymmärtääkseni tärkein tutkimusaihe on rasituksen/palautumisen seurannan kehittäminen, sekä tuon määrä/vauhti harjoittelujakson tulosten vertailu.

Ja jokaisen lopputulemaa verrataan omiin lähtölukemiin. Eli ei varsinaista kisailua muita vastaan (paitsi tietty 3000m testissä :))

http://www.kihu.fi/kuntokoulu/

(Voin raportoida testituloksia sitten keväällä! :))

Peque kirjoitti...

Terhi S: Kommenttisi oli eksynyt roskapostiin, löysin sen vasta äsken ja julkaisin. Tsemppiä sullekin uuteen kauteen!