maanantai 14. marraskuuta 2011

Tiedän mitä tein viime kesänä...

Kuten myös muissa blogeissa on huomattu, toimii harjoittelupäiväkirjojen ja treeniviikko-ohjelmien julkaiseminen itselle hyvänä motivaattorina.
Viikoittainen heilahtelu harjoitusmäärissä on ajoittain melko suurta, mutta kuukausitasolla pystyy jo paremmin arvioimaan omaa treenimotivaatiotaan ja harjoitusmäärien kehitystä.
Aloitan kuukaisittaisen harjoittelun seurannan blogissani lokakuusta 2011:





Olen käyttänyt seurannan pohjana edellisen treenikauden taulukkoa, johon tulen tulevan kauden aikana kuukausittain lisäämään aina vertailevan harjoitusmäärän nykyiseltä kaudelta. Ensimmäisen seuratun kuukauden osalta kehitys on melkoista, 91% lisäys harjoitusmäärissä. Tämä ei kuitenkaan ole minkäänlainen todellinen lisäys, sillä viime vuoden lokakuun huomaa selkeästi "alisuoritteiseksi", johon harjoitusmääriä ei kannata verrata. Sairastin tällöin yli kaksi viikkoa, mikä selittää matalat harjoitusmäärät.
21 tuntia on melko vaatimaton määrä, mutta koska käynnissä on tekniikka- ja voimapainoitteinen perusominaisuuskausi, on se oikeastaan ihan tarkoituksen mukaista. Lisäksi sairastin ja oli harjoittelematta kokonaisen viikon (vko 40).
Tästä on hyvä jatkaa, katsotaan mitä tuleva kausi tuo tullessaan!

Onko sinulla muuten tapana kirjata ja tilastoidan harjoitteluasi? Itse pidän tästä suunnattomasti, pylväät ja piirakkadiagrammit ovat harjoittelun suola;)

6 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Missä sun syyskuu on? ;-)

Peque kirjoitti...

Pidin lähes koko syyskuun treenitaukoa, joten syyskuu ei ollut tilastokelpoinen:) Hyvä havainto!

kispe kirjoitti...

Tottakai pitää tilastoida urheilusuoritukset, niin sitten voi vertailla aiempiin suorituksiin ja tarpeen mukaan ihailla itseään :)

Vielä on tallessa 15 vuoden takaiset testijuoksujen väliajatki, hehehe.

Käppyröihin saa muuten lisää mielenkiintoa, kun erittelee tehot eri väreillä. Jään mielenkiinnolla odottamaan sellaista graafia! :)

Peque kirjoitti...

kispe:
Ok, täytyy katsoa millaiset käppyrät siitä saa.
En ole yleisesti mitenkään hyvä pitämään kirjaa asioista, en ole ns. päiväkirjaluonne. Mutta urheilusuoritukset tekevät tässä poikkeuksen.
Miltäs vanhat väliajat näyttivät tämän päivän kuntotasoon verrattuna?

kispe kirjoitti...

En ole uskaltautunut radalle enää, joten 16 vuotiaana juostu 5000m tuskin koskaan siitä paranee :)

Mutta oli se hieno hetki kun 28 vuotiaana (öhöm..jokin vuosi sitten) vihdoin alitin veljeni 15 vuotta aiemmin (farkut jalassa!) juokseman ajan lähipururadalla! hehehe
Maastojuoksussa pystyn vieläkin parantamaan aikoja, mutta pelkään pahoin että lakipiste saavutetaan lähivuosina senkin suhteen.

Eli kyllä kirjanpito kannattaa!

Peque kirjoitti...

kisp:
Itselläni ei ole taustalla kilpaurheilu-uraa. Sen tähden viime vuosina olen toistuvasti yltänyt aiempaa parempiin tuloksiin. Ensimmäinen epäily iän mukanaan tuomasta suorituskyvyn laskusta tuli viime keväänä, kun mielestäni hyvin treenanneena jäin 7 vuoden takaisesta Cooper-ennätyksestäni yli 100m. Vanha ennätys tosin syntyi maratonharjoittelun yhteydessä, nykyinen tri-harjoittelu ei tietenkään tue tätä juoksuominaisuutta yhtä hyvin. Mutta silti, 135 metriä...