keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kisakalenteri kaudelle 2013

Kevät keikkuen tulevi, ja sen kunniaksi vapautan nyt bittiavaruuteen äärimmäisen virallisen epävirallisen kilpailukalenterini ensi kesälle ja syksylle. Luvassa on hyvin erilainen kokonaisuus viime vuoteen verrattuna. 
Vuonna 2012 kauteni avaus oli HCR:lla josta jatkettiin Tukholman maratonille ja sitten myöhemmin kesällä Joroisten kautta Kalmariin. Alkukesän maratonrupeama ei mielestäni ollut jälkikäteen ajateltuna viisas veto, sillä juoksuharjoittelu myöhästytti ja haittasi pyöräkauden kunnollista käynnistymistä aina kesäkuulle asti. 

Tällaista olisi luvassa/suunnitteilla:


1. Vätternrundt 14.6.20113


Aloitan kilvoittelun tänä vuonna sieltä, minne sen viime vuonna lopetin, eli Ruotsinmaalta. Ystäväni väijyi syyskuisena yönä netissä ilmoittaumisen avautumista ja onnistui hankkimaan 7 henkiselle joukkueellemme paikat yhdestä maailman suurimmista pyörätapahtumista. Pian tämän jälkeen kisa olikin jo loppuunmyyty. Kesäkuun puolivälissä starttaamme yhdessä noin 20 000 muun pyöräilijän kanssa 300km mittaiselle reitille Vättern-järven ympäri perinteikkäässä vuodesta 1966 järjestetyssä kisassa.
Tavoitteita tälle ajolle on vaikea asettaa, sillä osaan arvioida vauhtiani aika-ajossa, mutten maantiepyöräkilpailussa. Vetoryhmät, sopivat vauhdinpitäjät, peesaaminen ja mahdolliset irtiotot, kaikki triathlonissa tuntemattomia käsitteitä. Olen toki ryhmässä ajanut ja osallistunut jopa Tour de Helsinkiin (tosin ennen kuin siitä tuli massatapahtuma). Mutta käytännössä olen melkoinen noviisi arvioimaan aikatavoitteitani. Kaikki pistetään peliin, sen pitää riittää huippusuoritukseen!2. Helsinki Midsummer 10k 19.6.2013


Kymmenen kilometriä numerolappu rinnassa juhannusviikolla. Tämä on tuskaa, todellista tuskaa. Ensimmäinen kympin kisani, alle 40 minuuttiin tähtään. Muu ei kelpaa.


3. Kisko Triathlon 29.6.2013                                


Tämä on ensimmäinen neljäsosa- eli vartti- eli perus- eli olympiamatkan kisani. Reitti on toistaiseksi minulle täysin tuntematon, viime vuosien tulosten perusteella ainakaan pyöräreitti ei vaikuta nopealta. Hihasta ravistettuna aikatavoitteeni on 2:20, joka on laskennallisesti ihan tehtävissä, mutta edellisvuosien tuloslistan perusteella melko kova aika. Optimisti ei iloisesti ylläty!


4. Joroinen 20.7.2013Jo kolmatta kertaa peräkkäin mukana kisassa. Olin jo vähällä jäädä rannalle ruikuttamaan kisan tultua yllättäen loppuunmyydyksi. Onneksi jälki-ilmoittautumisessa tärppäsi, kiitokset vielä isälleni tehokkaasta ja täsmällisestä tietokoneen käytöstä kriittisellä hetkellä (Itse hurvittelin tuolloin Kanarialla). 

Vanha ennätykseni on 4:59 ja tästä olisi tarkoitus louhia 10 minuuttia pois. Kovat on puheet taas kerran:)5. IM Kalmar 17.8.2013
Kauden pääkisa, tätä varten on harjoiteltu ja "harjoituskilpailtu" koko talvi, kevät ja kesä. Sub10, mitään muuta tavoitetta ei ole. Lyhyesti ja ytimekkäästi.


6. Vantaan Maraton 13.10.2013Panokset kovenee, päätin nimittäin lähteä vielä kauden päätteeksi hätyyttämään itselleni uutta maratonennätystä nopealta Vantaan reitiltä. Tähän ehtii hyvin palautua Kalmarin jälkeen ja sen jälkeen vielä virittää juoksukunto kohdalleen. Sub3 on unelmani, en ehkä ihan kehtaa laittaa sitä tavoitteeksi.


+Hämeelinnan Puolimaraton 13.7.2013


Sain kutsun tulla junahommiin eli sub2-veturiksi vaimolleni ja siskolleni kyseiselle puolimaratonmatkalle. 5:40-vauhti on minulle selkeästi PK-tasoista, joten se sopii kohtalaisen hyvin harjoitukseksi viikkoa ennen Joroisia. Ja pitäähän sitä vaimoa jeesata vastamäessä, siten tuli joskus luvattua!


Olen aina perinteisesti julkaissut aikatavoitteitani, sillä ne tuottavat mukavaa lisäpainetta ja -motivaatiota harjoitteluun. Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat hurjat, ne eivät ole tehtävissä varmalla perusväännöllä vaan vaativat joka kerta todellisen onnistumisen. On hyvin mahdollista, että tähän postaukseen ei enää palata lokakuussa:)
5 kommenttia:

Kaitaliina kirjoitti...

Huikeat tavoitteet, voisin jopa sanoa, että överit.: ) Mutta jos kaikki menee nappiin, niin kaikki myös saavutettavissa. Minä muistuttelen sitten lokakuussa, jos postausta ei ala kuulua...

Peque kirjoitti...

Vihaan lausetta "tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää". Asetin mielummin tavoitteen ja pyrin siihen, vaikkeivat kaikki ensi kesän tavoitteet välttämättä toteudukaan. Tarvittaessa pistetään syksyllä radiohiljaisuus päälle ja blogi tauolle:)

Anonyymi kirjoitti...

Hullu mies! :D LD

Toffe kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Odottelen raporttia ainakin Vätternrundalta, tapahtuma kiinnostaa ja joku vuosi olis kiva olla mukana. Hyvä muistaa että asia mikä motivoi harjoittelemaan paremmin kuin omat tavoitteet on omat julkiset tavoitteet ;)

Samoilla linjoilla ollaan tavoitteiden kanssa, eli tavoitteiden pitää olla realistiset mutta omaan tasoon nähden vaativat. Muuten en ainakaan itse koe onnistuvani, jos jo keväällä tietää että tän kauden kisat menee tavoitteiden mukaisesti teki mitä tahansa...

Peque kirjoitti...

LD: Hullu mies, hullumpi käly:)

Toffe: Raporttia on luvassa heti kun Ruotsista kotiudutaan. Muista olla netissä valmiina heti ilmoittautumisen avautuessa syksyllä, jos mielet seuraavana vuonna kisaan.
Hyvännäköinen kisakalenteri muuten sinullakin! Milloin ensimmäinen täysmatka suunnitteilla?