lauantai 9. heinäkuuta 2011

Viikko armon aikaa

Kesä on kuumimmillaan ja Joroisten Finntriathlon lähestyy uhkaavaa vauhtia. Tapahtuman nettisivulla olevan laskurin mukaan aikaa lähtölaukaukseen on juuri NYT jäljellä 6vrk:15h:16min:42s, joten loppuvaiheen sekä henkinen että fyysinen valmistautuminen alkavat olla enemmän kuin ajankohtaisia.Joroinen here I Come

Pääprojektini tälle kesälle on jo aiemmin blogissani mainitsema täysmatkan Challenge Copenhagen tapahtuma 14.8.2011. Joroisten puolitriathlon sopii harjoituskalenteriini erinomaisesti, saanhan siitä kuin "ilmaiseksi" kisakokemusta ja samalla tulee tehtyä rankka yhdistelmäsuoritus kovalla intensiteetillä. Toivon tietenkin mahdollisimman hyvää menestystä myös puolimatkalla, joten tähänkin kisaan olen valmistautumassa kaikella huolellisuudella. Teen seuraavaksi lyhyen analyysin nykykunnostani kussakin triathlonin kolmesta lajista urheilumuoto kerrallaan.

Uinti: Triathlonprojektini käynnistyttyä vuosi sitten, lähdin uintiharjoittelussa aivan "pohjalta" liikkeelle, edellisen kerran olin uinut altaassa lukion liikuntatunneilla. Avovesiuinti ja sen myötä märkäpuvun käyttö ovat helpottaneet uintiani suuresti. Kestävyyttä pitkänkin matkan taittamiseen alkaa jo löytyä, mutta perusvauhti minulla on edelleen auttamattoman hidas. Olen harjoittelussani painottanut ehkä liikaa tasaisen tappavaa "kilometrijurnutusta" vetojen ja drillien kustannuksella. Uintiaikani Joroisilla tullee olemaan jotakin 35-40min välillä.

Kellua kuin höyhen...


Pyöräily: Kulkupelini pyöräilyssä on huipputasoa, jopa hieman ylimitoitetun hyvä kunto- ja harrastuneisuustasooni nähden. Mutta köyhällä ei ole varaa halpaan eikä hitaalla huonoon, niinhän se menee:). Ajaminen on sujunut viime viikkoina hyvin, viikko sitten 140 kilometrin lenkeillä keskinopeus oli 33,3km/h sykkeen pysyessä peruskuntoalueella. 70 kilometrin ajoaika oli tasan kaksi tuntia, jolloin keskinopeudeksi tuli 35km/h. Parhaimmillani uskon tuuliolosuhteiden ja hyvän onnen suosiessa alittavani 2h 45min-ajan pyöräilyosuudella.

+Näillä mennään!


Juoksu: Olen tyytyväinen tämänhetkiseen juoksukuntooni. Pystyn pitkien pyöräharjoitusten päätteksi pitämään 5min/km vauhti helposti yllä ja pitkillä PK-lenkeillä 5min30s/km-vauhti pysyy yllä alle 140 syketasolla. Se, miten jalat tottelevat ja mitä voimista on jäljellä tässä kohtaa, on suuri kysymysmerkki. Puolimatkalla en kuitenkaa aio mitenkään erityisesti säästellä voimiani pyöräilyn aikana, joten puolitriathlonista on odotettavissa kesän toistaiseksi tuskaisin taival. Uskoisin pystyväni puolimatkalla juoksussa aikaan 1h 45min, mutta kolmesta ennakkospekulaatiostani tässä saattaa tulla myös suurin virhearvio. Jos kone hyytyy, on jälki karua...Näin arvioiden olisi loppuaikani Joroisilla 5h 5min, johon toki on vielä lisättävä vaihtoajat, joiden kestosta minulla ei ole edes valistuneen arvauksen tasoista tietoa. Jospa sovitaan, että niihin tuhraantuu yhteensä kymmenen minuuttia, niin saadaan loppuajaksi mukavannäköinen 5h 15min.

Näihin kuviin, ei toivottavasti tunnelmiin...Kuvat 2,5,6

6 kommenttia:

Liia kirjoitti...

Moi,

Kiinnostavaa luettavaa, peukkuja kisaan!

Käyn itse säännöllisesti uimassa, lähinnä Mäkelänrinteessä ja Uimastadionilla. Kiinnostaakin nuo avovesiuintisi - missä uit? Siis onko pääkaupunkiseudulla jossain paikka, jossa pääsisi näppärästi meressä uimaan matkaa, ei vain pulikoimaan?

Kaitaliina kirjoitti...

Hah, toivottavasti sulle ei tule viimeisen kuvan fiiliksiä tulevalla koitoksellasi!
Musta olisi mielenkiintoista kuulla myös viimeisen viikon treeneistä ja syömisistä, eli yleisesti valmistautumisesta tähän kisaan näin viime hetkillä.

Anonyymi kirjoitti...

Hurjaa!
Miten pääsit alkuun uinnin kanssa, onko sulla valmentajaa/ohjaajaa? Lisäksi minuakin kiinnostaisi viime hetken valmistautumiset kisaan.
Eva

Peque kirjoitti...

Liia: Kiitos. Helsingissä perinteinen triathlonistien suosima uimapaikka on Vantaan Kuusijärvi. Siellä on poijuilla merkittynä 750m "avovesirata". Paikka on keskiverto kesäpäivänä piukassa auringonpalvojia, mutta kun ottaa pari vetoa irti rannasta, saa olla täysin rauhassa.

Kaitaliina: Tänään kulki uinti paremmin, eilen illalla oli taas aivan tuon kuvan fiiliksissä:) Täytynee yleisön pyynnöstä vähän kertoa tuosta valmistautumisesta seuraavissa postauksissa.

Eva: Aloitin uimaan matkaa uimahallissa. Otin yhden yksityisen uimatunnin ja lisäksi kokenut triathlonkaverini piti minulle pitkät sessiot kertaalleen altaassa. Olisin voinut ehkä enemmänkin käyttää asiantuntija-apua, mutta eipä tullut käytettyä...
Postailen viime hetken valmistautumisasioista seuraavaksi.

kispe kirjoitti...

Höh, mun kommentti oli johonkin kinkkulan kaivoon kadonnut!

Siinä toivotin sekä tsemppiä tsemppiä kisaan, että ehdottelin viime päiville leppoisaa välineen vaihtoharjoitusta, jossa käydään suihkussa uikkarit jalassa, jonka jälkeen kiskotaan pyöräkengät jalkaan, juoksutetaan pyörä talon ympäri ja hypätään lenkkareihin :)

Mahtavaa että oot menossa ja tää on varmaan mielenkiintoinen välietappi matkalla Tanskaan! hiphei

Peque kirjoitti...

Kispe:

Olin just tunnin suihkussa ja juoksin takapihalla sen jälkeen pyörän satulaa jalkojen välissä pitäen. Yhdistelmätreenien kuningas!
Kiitos kannustuksesta, lauantain jälkeen ollaan paljon viisaampia Kööpenhaminaa ajatellen.