maanantai 3. joulukuuta 2012

Uusin eväin

Elo-syyskuussa päättyneen harjoittelu- ja kisakauden jälkeen mielessäni vallitsivat varsin ristiriitaiset tunnelmat. Toisaalta olin onnistunut. Uusi henkilökohtainen ennätys Ironmanilla, maratonilla ja puolimaratonilla, ei pöhkömpää. Joroisten kisa meni penkin alle, mutta siitä toivuin yllättävänkin nopeasti.

Toisaalta pallo tuntui olleen täysin hukassa jo pitkään, sen huomasi heti harjoituskalenteria vilkaisemalla. Tiesin varmasti, että ajoittain suuretkin treenimäärät tuskin olivat tulleet oikein kohdennetuiksi. Juoksukunnon ajoitus kevään maratonkisoihin oli kohdillaan, mutta muilta osin harjoituskalenterin punainen lanka jäi itseltänikin ymmärtämättä. Olin touhunnut kaikenlaista, mutta etenkin kesällä, kaikkein kriittisimmillä hetkillä, harjoitukset usein toistivat itseään ja olin tinkinyt heikkouksieni harjoittamisesta.

Perhe-elämä ja työt asettavat harrastajaurheilijalle tiukat raamit, joiden puitteissa luovalla suunnittelulla olen pystynyt harjoittelemaan n. 7-10h viikossa. Kisakaudella harjoittelin enemmänkin, mutta koko vuoden keskiarvo oli 8,5h/viikko. Juoksun osalta saavutin pidempiaikaiset tavoitteeni, joten sen osalta tulevaisuuteen ei kohdistu merkittäviä intohimoja. Ainoa mielekäs tavoite olisi sub-kolmonen maratonilla, mutta se käytännössä vaatisi omistautumisen pelkästään juoksulle.

Sen sijaan halu kehittyä triathlonistina on todella kova. Olin syksyn kynnyksellä tilanteessa, jossa vanhanlainen harjoittelu oli tullut tiensä päähän. 
Tekemiseen olisi pakko saada uudenlaista ryhtiä, jotta tulostavoitteet voitaisiin asettaa haluamalleni tasolle. Päätin etsiä itselleni kunnollista asiantuntija-apua, jotta homma saataisiin niin sanotusti uuteen nousuun. Ystäväni avustuksella tällaista apua onneksi löytyi kohtalaisen helposti ja nyt ensi kauden suunnitelmat on luonnosteltu yhdessä todellisen ammattilaisen kanssa. Palaan näihin yksityiskohtiin myöhemmin. Totean vain, että ensimmäinen uudenmuotoinen harjoitteluviikko on takana, enkä muista, milloin viimeksi olisin ollut näin innostunut harjoittelusta.

Ei kommentteja: