sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Citius Altius Fortius

Kevät tulee vaikkei sitä näiltä kaikilta takatalven hyökkäyksiltä tahdo huomata. Pitkäiaikaissääennusteen perusteella olin alustavasti suunnitellut täksi päiväksi ensimmäistä maantielenkkiä, mutta eiliset lumisateet muuttivat suunnitelmani. Kevät on kuitenkin täällä mikä hetki vaan ja mielessä pyörivät tulevan kauden haasteet. Suunnitelmissani on osallistua syksyyn mennessä 3-5 kuntourheilutapahtumaan, joista nyt julkaisen ensimmäisen.


Helsinki City Run 7.5.2011


Helsinki City Run juostaan toukokuussa 18. kerran, itselläni on kyseessä kolmas osallistuminen tähän tapahtumaan. Kyseessä on Suomen suurin puolimaraton, 21,1km juostaan Helsingissä ja maali on Paavo Nurmen patsaalla Töölössä.
Viime vuonna loppuaikani juoksussa oli 1h 44min. Valmistauminen juoksuun oli melko puutteellinen ja meno oli varsin tuskaista "väkisin juoksua", vaikka loppuaikaan olinkin ihan tyytyväinen. Henkilökohtainen ennätykseni on 1:37 useamman vuoden takaa.

Nyt valmistautuminen on sujunut paremmin ja jos ei tule mutkia matkaan, pääsen lähtöviivalle ihan hyvässä vireessä. Asetan tämän vuoden tavoitteeksi puolentoista tunnin alituksen! Tavoite on lähes epärealistinen, mutta hyvänä päivänä se saattaa onnistua. Ja kun sen on erehtynyt julkaisemaan, kasautuvat paineet sopivan korkeiksi:)

Palaan luonnollisesti asiaan kun tapahtuma on ohi, loppuaika julkaistaan joka tapauksessa. Kisakalenterin muista tapahtumista on luvassa paljastuksia myöhemmin, tavoitteet ja tiedot tapahtumista julkaista aina etukäteen.

Minkälaisia kuntohaasteita sinä olet asettanut tulevalle kesälle?

8 kommenttia:

sansu kirjoitti...

Mä ajattelin juosta puolimaratonin toukokuun lopussa, ja tavoitteena olisi alittaa 1.40! Ennätykseni on 1.42, eli periaatteessa mahdollisuuksia olisi...

Wanha kirjoitti...

Tavoite on juosta kymppi ja puolikas, alkusyksystä sitten triathlonissa sprinttimatka, mutta saas nährä nyt ku treeaus ei ole sujunut ihan suunnitelmien mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon todennäköisesti vain katsojana city runissa=) kannustan ystäväni!
itse ajattelin käydä koulumatkat kävelleen =)5 km yhteen suuntaan. Katotaan toteutuuko.
Tsemppiä sinulle!
t: eve

Peque kirjoitti...

sansu: Hyvä tavoite ja sopivan realistinen, mihin tapahtumaan olet osallistumassa? Oma puolitoistatuntiani on käytännössä lähes mahdoton, koska harjoittelun painopiste on ollut liian vähän juoksussa. Mutta aina voi haaveilla...

Elisabeth: Hyvältä kuullostaa. Oletko miettinyt mihin tapahtumiin osallistut?

eve: City Runilla on aina huikea tunnelma, koska siellä niin paljon kannustajia, sitä luulee melkein olevansa oikea urheilija.
10km kävelyä päivässä on melkoinen peruskuntopläjäys, tsemppiä.

Alma kirjoitti...

Naisten kymppi työporukalla ja ainakin yksi puolikas (hammaslääkärikamun kanssa) kevään aikana. HCR jää nyt äidin takia väliin.:) Mitään tavoitteita ei ole, kunhan mennään juoksemaan.:)

Wanha kirjoitti...

Nää on kaikki Espanjassa, Kataloniassa.Täällä on aika mukavasti erilaisia juoksu yms. kilpailuja, sää varmaan auttaa asiaan :) Elokuussa olen Suomessa, maratonia tuskin vedän (hah, saisin sydärin), mutta jos silloin on muita juoksukilpailuja niin olisi kiva osallistua. Täytyy tutkailla! Espoon rantamaratonilla on kaunis reitti, harmi kun juostaan vasta syyskuun lopulla.

sansu kirjoitti...

Mä osallistun Terwahölkkään, se on joskus toukokuun loppupuolelta. Ensi viikolla aloitan hurjan vk-painotteisen harjoittelun tuota skabaa silmällä pitäen. ;) Viime vuonna samaisessa kisassa paransin edellisen vuoden aikaa nelisen minuuttia, joten toivon, et nyt saisin puristettua kolme minuuttia ajasta pois...

Peque kirjoitti...

Alma: Mitäpä sitä ei äidin vuoksi... Kai sentää maaliin tulo on tavoitteena:)

Elisabeth: Kannattaa tarkastaa Juoksijalehden kalenterista elokuun tapahtumat, eiköhän sieltä tekevälle löydy

http://www.juoksija-lehti.fi/Default.aspx?tabid=3007

sansu: Blogiisi tietenkin sitten raporttia tapahtumista..?