maanantai 14. maaliskuuta 2011

Elämän pienistä iloista, osa 3

Kuten aktiivisimmat lukijani ehkä muistavat, Punnittu totuus-kirjoituksessani uinti sijoittui vasta kolmannelle sijalle raskainta urheilulajia etsittäessä. Kuinka se olisikaan voinut pärjätä, kun vaakakupissa painoivat vain pienet speedouikkarit ja uimalasit raskaita pyöriä ja lenkkareita vastaan. Nyt uinti kuitenkin nostaa päätään ja hätyyttelee ainakin juoksun paikkaa kakkossijalla. Kävin nimittäin kaupassa...

Uintiharjoitteluni on talven aikana jakaantunut kahteen osaan siten, että toisella kerralla uidaan tasatahtisesti matkaa ja toisella kerralla tehdään harjoitteita, vetoja ja usein myös uidaan matkaa jonkin verran. Olen jo pidempään suunnitellut joidenkin "uintilisävarusteiden" ostamista, niitä ovat suositelleet kokeneemmat uimarikaverini ja muutenkin kaipasin uintiharjoitteluun vähän lisää vaihtelua.



Lättäri eli "käsimela"

Arena Vortex Evolution


Lättäreitä käytetään uinnissa käsivetoharjoittelun lisänä. Lättäriä käytettäessä käsivedon tehokkuus lisääntyy ja samalla saadaan ylimääräistä voimaharjoitusta yläraajoille. Käyttö myös harjoittaa vedon tekniikkaa, virheellinen liikerata on helpompi huomata lättäriä käytettäessä.


Uintiräpylät



Speedo Biofuse


Räpylöitä käytetään uintiharjoittelussa potkuharjoittelun lisänä. Räpylät voimistavat potkujen tehoa huomattavasti ja tekee uinnista sulavampaa. Samalla lihaksisto saa lisätreeniä ja harjoitellessa tulee keskityttyä potkuihin paremmin.

Pullari


Arena Pull


Pullarit asetetaan reisien väliin ja niiden tehtävänä on kelluttaa jalkoja ja estää potkiminen, jotta voi keskittyä käsivetojen harjoitteluun. Pullareita voidaan käyttää lättäreiden kanssa tai ilman.

Kaikin puolin hyvät ostokset tuli tehtyä alustavan käyttökokemuksen perusteella, ja lompakkokin otti osumaa alle seitsemänkymmenen euron verran. Lättärit toivat käsitreeniin ihan uutta ulottuvuutta, ja huomasin myös seuraavana päivänä ojentajien ja olkalihasten kipeytyneen normaalia enemmän. Räpylät olivat erityisen hieno uusi tuttavuus. Korostunut potkujen tehokkuus antaa paremmin käsityksen niiden rytmityksestä ja tekniikan merkityksestä, koska oikealla tekniikalla vauhti nousee välittömästi. Ja olihan se hienoa vetää lättäri+räpyläyhdistelmällä kerrankin "kovaa". Uintitreenaamiseni oli jo pitempään ollut vähän yksitoikkoista, nämä hankinnat tuntuivat kyllä mukavalta lisältä harjoitteluun.

6 kommenttia:

Alma kirjoitti...

Teidän pitää kyllä pian muuttaa isompaan asuntoon ja yksi huoneista voisi sitten olla välinevarasto. Sinne voisi tulla myös yksi tekogreeni palauttajalla.;)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,

onpas sinulla kiva treeniblogi. On mukava lueskella urheilullisten ihmisten juttuja ja havaita omien ajatusten kaltaisia ajatelmia. Pääsit juuri suosikkieni listalle :)

Kivaa alkanutta viikkoa sinulle :)

Peque kirjoitti...

Alma: Seuraavassa kodissa yhdestä huoneesa tulee "tekninen tila", jonne tämä kaikki krääsä kasataan. Sitä odotellessa kaapit täyttyvät..:)

weighmyfood: Kiitos mukavasta palautteesta. Tervetuloa jatkossakin juttujani lueskelemaan. Hyvää viikon jatkoa:)

Anonyymi kirjoitti...

LÄTTÄRI ja PULLARI!!! Hihii!

Uudissanoja ainakin minulle.

Ava

Peque kirjoitti...

Ava: Aina oppii jotakin uutta:) En itsekään tiennyt noita nimiä vielä vuosi sitten, vaikka välineitä olinkin joskus nähnyt.

Wanha kirjoitti...

Hyvät ostokset. Lättärit on mun suosikki, tekee hyvää käsivarsille :)