tiistai 7. elokuuta 2012

Ei tunnu missään

Lähes vuosi harjoittelua takana! Tänään juoksin viimeisen pitkän PK-lenkin, minun ja Kalmarin välissä on enää viimeistelyharjoituksia, tyhjennystä ja tankkausta. Töitä olen tehnyt. En aivan samoja määriä kuin viime vuoden kisoihin mennessäni. Mutta laadullisesti harjoittelu on ollut hyvää. Ja koska olen kertaalleen selvinnyt täyden matkan kisasta tavoitteiden mukaisesti, on itseluottamus tänä vuonna korkeammalla kuin viimeksi.


 


Mutta mikään ei silti tunnu miltään. Siis hyvä tai mahdollisesti huono kisakunto. Jos menettäisin muistini, en huomaisi mistään, olisinko ylipäätään harjoitellut kuluneen vuoden aikana lainkaan. Testaamalla se toki selviäisi, mutta arjessa kuntotaso ei juurikaan ole arvioitavissa. Peruskuntoni olisi varmasti edelleen kohtalainen, vaikken olisi vuoteen harjoitellut. Ironmanissa toki hyytyisin harjoituksen puutteen vuoksi jo uintiin, mutta rappusia kävellessä olo voisi tuntua jopa kevyemmältä, koska reidet eivät olisi jumissa sikatreenistä.
Olen siis hankkinut pääomaa, joka todella realisoituu vasta ensi viikon lauantaina. Toivottavasti pääsen terveenä maaliviivalle, eikä suoritus romutu minkään krempan tai teknisen ongelman vuoksi. Rehellinen hyytyminen harmittaisi vähemmän, se olisi vain opettavaista ja muistuttaisi lajin kovuudesta.

Kalmarin reitti on paperilla todella nopea, sillä pyöräilyreitillä tai maratonilla ei ole korkeuseroja nimeksikään. Mahdollisuudet viime vuoden tuloksen parantamiseen ovat siis ilman muuta olemassa ja sopivissa oloissa etenkin pyöräilyaikaa on mahdollista parantaa usealla minuutilla. Reitti on toisaalta varsin altis tuulen oikuille. Suojaton uintireitti voi olla melkoinen kokemus kovassa aallokossa ja vastatuuli iskee pyöräillessä täysin armotta alavilla puuttomilla suorilla. No, kohta ilmestyvät jo ensimmäiset sääennustukset (=sääarvaukset) kisaviikonlopulle. Niiden seuraaminen onkin sitten ensi viikon jännin juttu:)

Jos suoritus ei pääty keskeytykseen, tulen ylittämään keskiverto suomalaisen suorituksen Lontoossa. En varmasti jää eräni viimeiseksi!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hii, jänskää! Parasta kisaonnea ja kykyjesi mukaista suoritusta niin veikkaan et aika loistoaika kellossa! Mä on niiiiin messissä :D LD

Alma kirjoitti...

Mua jännittää sun puolesta. Tuleeko väliajat taas nettiin?

Peque kirjoitti...

LD: Onneks sä tuut kellottaan mua:)

Alma: En ole vielä katsonut tulospalvelu-asioita. Pistän linkin ens viikolla.