maanantai 24. lokakuuta 2011

Kesälaitumet 2012: ensimmäinen päivitys

Lokakuun loppupuolella kaikki tulevaisuutta koskevat pohdinnat on tapana aloittaa toteamalla ulkoilman ankeus ja lisääntyvän pimeyden uuvuttava vaikutus. Nyt teen poikkeuksen, sillä ulkona on kertakaikkisen hieno syysilma ja pimeys on viime aikoina näyttäytynyt enemmänkin tunnelman luojana kuin viejänä.

Kestävyysliikunnan harrastajille tämä vaihe syksystä on kuitenkin jo se, jolloin seuraavan kevään ja kesän kisatapahtumiin osallistuminen alkaa pyöriä mielessä. Osa huippusuosituista tapahtumista on jo loppuunmyyty, mutta suurimpaan osaan pääsee vielä mukaan köyhdyttämällä itseään osallistumismaksun verran. Tämä on sinänsä hieman ongelmallista, koska harva tietää tässä vaiheessa luotettavasti tulevan kevään ja kesän aikataulujaan, lomiaan, terveydentilaansa tai elämäntilannettaan. Pieni riski on siis otettava, kun verkkopankissa käy suhauttamassa tilisiirron eteenpäin. Toisaalta hyvissä ajoin tehty investointi saattaa myös toimia ratkaisevana motivaattorina talven pimeinä iltoina sohvan kutsuessa lenkkipolkua houkuttelevammin.

Tein itse tänään ensimmäisen tulevaa kisakautta koskevan päätökseni ja ilmoittauduin ASICS Stockholm Marathonille, joka juostaan 2.6.2012.
Olen juossut maratonin viimeksi (ja ainoan kerran) vuonna 2003 samassa juoksutapahtumassa. Kuluneen vuoden elokuussa tosin juoksin marathonia vastaavan matkan Köpiksen triathlonissa, mutta varsinaiselle maraton-lähtöviivalle olen astumassa ensi kesänä vasta toista kertaa. Tulevan kesän pääkilpailut tulevat olemaan menneen kesän tapaan triathloneja, mutta niiden määrästä ja laadusta en ole vielä tehnyt päätöksi. Sen sijaan päätin historiallisesti olla asettamatta aikatavoitetta tälle maratonille, jottei harjoittelu muuttuisi paineen alla liian juoksupainotteiseksi. Tulen siis keväälläkin treenaamaan kaikkia kolmea lajia, maraton menkööt miten menee.

Minkälaisia kuntoilutavoitteita sinulla on kaudelle 2012?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on tavoitteena pystyä taas juoksemaan. (Sivu)tavoitteena on pudottaa painoa. Harjoittelua jalka kyllä kestää, mutta juoksemista tai hyppimistä ei yhtä ainuttakaan askelta. Golfkentällä jalka väsyy myös liikaa ja kipeytyy, mutta se johtunee liian pehmeästä/huonosta kengästä.

Jalka on leikkauksen jälkeen p*skana mutta nyt minulle vihdoinkin tehdään kenkään kunnon tuet ja olen varannut ekat jumppa-ajat fysioterapille. Kevällä toivon juoksevani, edes kilsan...

Eva

Zeetah kirjoitti...

Samoja ajatuksia liikkuu itselläkin päässä, tän vuoden kisat on suoritettu ja ens vuosi alkaa pyöriä mielessä. Mulla saa marathon odottaa vielä ainakin muutaman vuoden...Sen verran rankilta on tuntunut jo noi puolimaratonit. Mikä fiilis sulla on jäänyt noista maratoneista? Triathlonin jälkeen on varmasti aikamonen kokonaisväsymys, mutta niin kai jo peljän marankin jälkeen? Itse ajattelin kokeillä keväällä kisana kymppiä ja talvella treeniä sen mukaan. Jos vaikka tarttuis vähän nopeutta tolla treenillä.

Peque kirjoitti...

Eva: Tsemppiä kuntoutumiseen. Oletko muuten miettinyt pyöräilyä toipumisvaiheen liikuntana, se olisi paljon polviystävällisempää?

Peque kirjoitti...

Zeetah: Puolimaratonaikasi oli melkoisen kova, irtosihan sillä blogikisan voittokin:) Oletko varma, ettet kuitenkin lähtisi täysmatkalle jo ensi kesänä. Sulla on varmasti vauhtikestävyys hyvällä tasolla ja ottamalla pitkää peruskuntotreeniä mukaan ei maratonin pitäisi olla mikään ongelma...
Itse en törmännyt maratonissa mihinkää erityiseen seinään, melko tasapaksua menoa minulla on ollut sekä maratonilla että tri-maratonilla.

Zeetah kirjoitti...

No joo, moni on kyllä sanonut, että voisin ihan hyvin lähteä jo sille kokonaiselle maratonillekin. Varsinkin, kun juoksin pari viikkoa sitten puolikkaan ennätykseni 1.32:)
Hyvä, jos sulla ei mitään erityistä seinää ole tullut noissa, monet on puhunut, että sen kolmenkympin jälkeen alkaa olla tosi loppu.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea tulevaan haasteeseen :) Ikuinen kannattajasi, kannustajasi, fanisi, ihalijasi... LD

Peque kirjoitti...

Zeetah: Uskoisin, että jos harjoittelussa on mukana riittävästi pitkää peruskuntoharjoittelua, ei kone simahda kolmenkympin jälkeen. Huikea aika sulla puolikkaalla, ei voi kuin ihailla.

LD: Kiitos oi suuri muotikonsulentti:)

SJ kirjoitti...

Moi!

Ollaan ilmeisesti saman seuran jäseniä... Mielenkiintoista tarinaa kirjoittelet! Kiitos tarinoista! Itse olen myös lähdössä Tukholmaan kesäkuussa, joten ollaan sitten samalla viivalla. Minulle maraton on ensimmäinen ja ehkä viimeinen... tuli luvattua kaverille, niin mentävä on:)