maanantai 17. lokakuuta 2011

Näin viikolla neljä

Flunssaviikon jälkeen pääsin taas viime viikolla takaisin kuntoilun pariin ja olo oli kuin kevätlaitumelle kirmaavalla vasikalla: intoa löytyi taitoa enemmän. Maanantaina juoksin ensimmäisen pitkän PK:n uutta juoksutekniikkaa soveltaen ja tämä tempaus paljasti tiistaiaamuna alaraajoistani suuren määrän ilmeisen huonokuntoisia lihasryhmiä... Ohjelmassa oli myös kauden ensimmäinen spinning ja mahdollisesti viimeinen maantiepyörälenkki, kesä kohtaa syksyn.

Ma: Juoksu, PK (tai tästä tuli VK, uudella tekniikalla ei sykkeet pysyneet kurissa...seli seli), 20km, k-syke 155, 1h 52min
Ti: Uinti, tekniikkaharjoitteita, 1h
Ke: Pyöräily, trainer, pyöritysharjoituksia ja vetoja, k-syke 141, max 171, 40min
To: Spinning, max-syketunti, k-syke 167, max 192 (hevii!!!), 1h
Pe: Lepo
La: Maantiepyöräily, 71km, k-syke 131, 2h 59min
Su: Juoksu, tekniikkaharjoitteita ja ylämäkivetoja, k-syke 153, max 181, 40min

Yhteensä 8h 11min

Tällaisia viikkoja toivon lisää tulevalta syyskaudelta, lihakset kipeinä lähes kaiken aikaa mutta fiilis katossa. Uintia olisi saanut ohjelmassa kerta enemmän, mutta käytännön syistä viikko muokkautui tällaiseksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan pakko kysyä, että onko noi sun kahden tunnin lenkit sellaisia, että juokset tunnin yhteen suuntaan ja käännyt takaisin vai oletko mitannut ja kellottanut oikein lenkinmuotoisen reitin? :) Itse treenaan maratonille ja juoksu on alkanut tuntumaan niin T-Y-L-S-Ä-L-L-E että saa nähdä miten käy. Jotain kikkoja pitäisi keksiä ettei innostus lopahda. Ei sulta sattuisi löytymään mitään? :)

Peque kirjoitti...

Anonyymi: Pitkät lenkkini on aina ns. kääntöpaikkalenkkejä, eli puolimatkakrouvissa tehdään satakasikymppinen ja lähdetään kotia kohtia. Tykkkään itse siitä, että juoksen lenkit aina samaa reittiä jolloin myös väliaikoja on helpompi seurata.
En tiedä onko tästä tylsyyden voittamiseksi. Nyt on kyllä niin hienot syysilmat, että eihän juokseminen voi olla tylsää:)

heinis kirjoitti...

Minä olen ilmeisesti sellainen ei-kestävyyskuntoilija, koska en millään jaksa motivoitua yli 1,5 tunnin urheilusuorituksista. Aika lailla se tunti on aina se, mitä kerrallaan teen. En halua, että koko iltani vie urheilu, vaikka se hienoa onkin. Siksi kuntokeskuksen monipuoliset jumppatunnit, spinningit, tanssit + n. 5-7 km:n lenkit ovat niitä "miun juttuja". Niin ja tosiaan sykettä ja kehoa aina vaihtelevasti kuormittaen. Esim. maanantaina kävin rankalla, kovasykkeisellä BodyAttack-tunnilla, eilen rauhallisemmalla, syviin lihaksiin, kiertoihin ja venyttelyihinkin keskittyvällä BodyBalance-tunnilla (yhdistelmä taijita, joogaa ja pilatesta) ja tänään vuorossa taas vauhdikkaampi BodyCombat. Yhtä kaikki, onneksi jokaiselle on jotakin, oli minkä tyyppinen liikkuja tahansa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää!
Eva

Peque kirjoitti...

heinis:
Jokaiselle liikuntaa oman maun mukaan. Viestiketjun aloittaja on treenaamassa maratonille, jolloin pitkät peruskuntolenkit ovat lähes välttämättömyys. Suosittelen pitkissä harjoituksissa "töistä trikoisiin"-metodia, jossa töiden jälkeen kotonaoloaika on korkeintaan 10 minuuttia ennen lenkille lähtöä. Töistä lähteissä voi esim. haukata pienen välipalan, joka ehtii "imeytyä" ennen lähtöä. Jos kotiintuloaika on esimerkiksi klo 16, olisi lenkille lähtö klo 16.10, kotiin tulo 18.10 ja "vapaaillan" voi aloittaa suihkun raikkaana klo puoli seitsemästä eteenpäin.
Tämä ei tietenkään ole kaikille mahdollista käytännön syistä, mutta annoin sen vaan esimerkkinä siitä, ettei pitkäkään harjoitus vie välttämättä koko iltaa.

Eva: Kiitos