perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kokovartalokumi

Aivan aluksi sanon muutaman varoituksen sanan ennen alla olevankuvan katsomista. Älkää huolestuko, Pequen blogi ei ole (ainakaan vielä) siirtymässä aikuisviihteen pelikentälle, vaan tarkoituksena on pysyä turvallisessa liikunta-aihepiirissä. Tein taas kerran välinehankintoja, tällä kertaa uintiin liittyen. Ostin elämäni ensimmäisen kokovartalokondomin eli uintimärkäpuvun.

Kaikissa suomalaisissa ja useissa muissakin triathlonkilpailuissa on sallittua käyttää märkäpukua. Virallinen sääntö kai lienee, että pukua saa käyttää kun veden lämpötila <22 astetta celsiusta. Märkäpukua käytetään tietenkin kylmettymisen ehkäisemiseksi, mutta sillä on myös muita tehtäviä. Nykyaikaiset laadukkaat märkäpuvut kelluttavat huomattavasti niihen tehtyjen ilmataskujen vuoksi ja tätä kautta helpottavat (=nopeuttavat) uintia merkittävästi. Pintamateriaali myös pienentää veden vastusta. Puvun muotoilu sallii vapaauintilikkeet eikä rajoita liikeratoja. Kertoman mukaan erityisesti huonommat uimarit hyötyvät kellutuksesta, koska uintiasento on normaalisti liian "kyntävä". Sopii siis minulle kuin nyrkinisku palleaan.
Jäät ovat jo lähteneet ja paikallinen pikkujärvi lämpenee kovaa vauhtia. Uimahalliin tällä ei ole asiaa, joten toistaiseksi ihailen sitä henkarissa roikkumassa. Tai päälläni...



Xterra Vendetta


Give me some hot stuff babe...

4 kommenttia:

Alma kirjoitti...

Tuohon sopii valkolakki kuin nyrkki palleaan.
Hauskaa vappua bro!

Peque kirjoitti...

Paikallisen lakitettavan patsaan alla on allas, watch me there tomorrow...

Hiski kirjoitti...

Aika ammattimaista touhua kyllä sulla! :) Saako udella, paljon tuollainen maksaa? Oletko testannut moista aiemmin?

Peque kirjoitti...

Puku maksoi 599e, eli melko suolainen hinta moisesta "spärdäristä". Mut kokeneempien harrastajien mukaan puku on erittäin merkittävä tekijä uintiosuudella ("viimeinen mistä kannattaa tinkiä").