tiistai 25. tammikuuta 2011

Avena sativa

Harjoittelun ja ruokailun oikea-aikainen rytmittäminen on tärkeää ja mahdollistaa onnistuneen urheilusuorituksen. Työssäkäyvä tai opiskeleva aktiivikuntoilija joutuu usein miettimään, miten pitkäksi venyneestä työpäivästä, orastavasta nälästä ja laskevan verensokerin aiheuttamasta v-käyrän noususta huolimatta saisi suunnitellun treenin onnistuneesti tehtyä. Itse suosin treenaamista heti työpäivän päätyttyä, mistä seuraa väistämättä tankkausongelma, sillä lounaasta on yleensä ehtinyt jo kulua vähintään neljä tuntia. Tarvitaan siis helppo energianlähde, jolla boostata elimistö uuteen nousuun ilman, että ruokaa tarvitsee jäädä sulattelemaan sohvalle. 
Markettien hyllyt ovat täynnä erilaisia "super-energy-low-fat-gain-muscle"-tankkausaineita, jotka saavat pään pyörälle ja lompakon kevyeksi alta aikayksikön. Seuraavassa esittelen oman henkilökohtaisen pikatankkaustuotteeni, joka on edullinen ja jonka toimintavarmuus testattu lukuisia kertoja. 


Penkkivelli:


Ota 0,5-1dl kaurahiutaleita/40 painokiloa, sekoita runsaaseen maitoon ja ripottele päälle 1-2tl sokeria. Penkkivelli on valmista heti nautittavaksi ja on erittäin nopeasti lusikoitava tuote. Kyseessä ei välttämättä ole henkilökohtaisen ruokarepertuaarini herkullisin luomus, mutta pahaa se ei ole. Ja lenkille tai muihin urheilullisiin rientoihin voi sännätä välittömästi aterioinnin jälkeen tasaisen energiavaikutuksen jatkuessa jopa kolmen tunnin ajan.

6 kommenttia:

sansu kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Mäkin tykkään mennä treenaamaan heti töiden jälkeen, mut se on usein vähän ongelmallista orastavan nälän vuoksi... Pitääpä kokeilla penkkivelliä! :D

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Tollasta me usein lapsena syötiin kun ei kellogsmuroja oltu vielä keksitty. Minusta se on jopa hyvää!!

Terv Ava

Alma kirjoitti...

Mäkin muistan syöneeni tätä lapsena tosi usein. Tosin sokerin sijaan laitettiin vadelmahilloa sellaisesta isosta punaisesta pönikästä. Tosin silloin tää oli ihan vaan välipala, penkkivellitermi lienee keksitty vasta myöhemmin.

Peque kirjoitti...

Sansu: Kokeile ihmeessä, toimii varmasti, ja lenkille voi tosiaan lähteä heti.

Ava: Hyväähän se on, en vaan kehdannut liikaa sitä ylistää:)

Alma: Hillotuunaus on tuttu juttu. Penkkivelli on ruoan vanha nimi, jonka olen oppinut lapsuuden hoitotädiltämme. Tarkempaa etymologista tietoa nimestä minulle ei ole.

Tessa kirjoitti...

Täällä taas opittiin tämän nimeksi mämmövelli! Täytyy ottaa uudestaan käyttöön ko. välipala, on päässyt nimittäin ihan unohtumaan.

Peque kirjoitti...

Rakkaalla lapsella on näköjään monta nimeä:)