lauantai 15. tammikuuta 2011

Rennzweirad n:o I

Olen hoitanut kaupunkiliikkumisen, työmatkapyöräilyn ja vielä joitakin vuosia sitten kuntolenkitkin Nishikin Pro-SL fitnesshybridillä.


Kyseessä on hyvin yksinkertainen, melko kevytrunkoinen (11kg) fitnesspyörä, jolla pidemmätkin matkat taittuvat mielyttävästi. Osa-sarjana on Shimanon Tiagra. Käytän Shimanon SPD-maantiepolkimia, joilla on myös yllättävän helppo polkea ilman lukkokenkää (superliukkailla).


Talvi- ja maasto-ominaisuuksiltaan Nishiki ei ole A1-Super-luokkaa, mutta pärjää sielläkin kohtalaisesti, kun ei vaadi liikoja. Talvirenkaaksi olen eteen valinnut Nokian Hakkapeliitta W106:n. Takarenkaana ja kesäeturenkaana käytän Continentalin Four Seasonia (28mm). Rengaspaineena käytän 3,5 baria talvella ja 6 baria kesällä. En käytä lokasuojia, se mahdollistaa talviajon sujuvasti ja helpottaa pyörän huoltoa. Ja ovathan lokarit myös ruminta mitä pyörään voi laittaa.

Pyörä maksoi vuonna 2006 699 euroa ja on mielestäni edelleen hintalaatusuhteeltaan hyvä hankinta. Pyörää voin suositella ennen kaikkea ihmisille, jotka haluavat taittaa pidemmätkin matkat reippaalla vauhdilla, pyöräillä kuntoilumielessä satunnaisesti eivätkä halua investoida pyörään suuria summia.

Ei kommentteja: